URL: https:https://www.policlinictandheelkunde.be/over-ons/

Laatst aangepast: 12 januari 2017 om 12:42u | Afgedrukt: 24/07/2021 10:43:31

Contact

Om u een mooi en gezond gebit te bezorgen, werken wij met het hele team nauw samen.

De hele familie kan bij ons terecht voor een jaarlijks mondonderzoek en tandverzorging.

Indien nodig, kunnen we voor u een gepersonaliseerd behandelplan opstellen.
We starten met een intake om alle nodige gegevens te verzamelen. Aan de hand van de foto’s, modellen en eventuele scans bekijken we wat voor u de beste behandelmogelijkheden zijn. In uw behandeltraject zorgen we er altijd eerst voor dat uw gebit terug gezond en infectievrij is. Nadien kunnen we overgaan naar het esthetische.

Tijdens de behandelingen zal één van onze tandartsen uw behandelcoördinator zijn, namelijk uw vaste tandarts.

De behandelcoördinator is zoals een architect.
Het is de tandarts die uw plan opmaakt en verder opvolgt; uw aanspreekpunt.

Deze tandarts zal instaan voor de algemene verzorging van uw gebit en de jaarlijkse controles.
Dit is belangrijk voor de duurzaamheid van uw behandeling.

De orthodontist zet de tanden recht.
De parodontoloog/implantoloog verzorgt het tandvlees en plaatst implantaten.
De endodontoloog voert wortelkanaalbehandelingen uit.

Bij Policlinic hebben we alle specialisten onder één dak, waardoor een zeer intense en multidisciplinaire samenwerking mogelijk is.

Door permanente bijscholing blijft elk van ons op de hoogte van de nieuwste technieken en ontwikkelingen in ons vakgebied. Daarnaast werkt elke tandarts nauw samen met zijn persoonlijke assistente. Voor u betekent dit een efficiënte en kwalitatieve zorg.
Bovendien beschikken we daarvoor ook over ons eigen tandtechnisch labo.

Kronen, bruggen, kunstgebitten en orthodontische apparaten worden door onze tandtechnieker vervaardigd. De sterkte van een in-house labo is dat we de afkomst en kwaliteit van onze producten kunnen garanderen.

Hij werkt in direct overleg met uw behandelend tandarts en kan op elk moment geconsulteerd worden. Uw herstellingen en kleurcorrecties kunnen daardoor sneller en accurater uitgevoerd worden.

Onze baliemedewerker helpt u graag. Ze regelt uw afspraak, beantwoordt uw vragen en regelt alle formaliteiten.

Wij vinden het belangrijk om in een propere en hygiënische omgeving te werken. De praktijk wordt dagelijks gepoetst en onderhouden door onze vaste poetshulp.

Elk jaar verwelkomen we een jonge afgestudeerde tandarts in onze praktijk. Na het behalen van een diploma als algemeen tandarts, doet hij/zij nog een extra jaar stage. Tijdens dat jaar ligt bij ons de nadruk op multidisciplinaire behandelplanning en esthetisch functioneel herstel.

Tandartsen en groepspraktijken kunnen u voor een bepaalde behandeling of een second opinion naar ons doorverwijzen.
Alles gebeurt steeds in overleg met de vaste tandarts van de patiënt, die nadien de verdere verzorging terug op zich neemt.

voor de verwijzer

Onze tandartsen zijn opgeleid in de neuromusculaire tandheelkunde en we beschikken daarvoor over specifieke apparatuur (K7, TENS, T-scan). Hiervoor worden patiënten naar ons doorverwezen bij het vermoeden van een onstabiele beet of andere dentale problemen die een invloed kunnen hebben op de rest van het lichaam.

Het is eveneens mogelijk dat uw (tand)arts u doorverwijst voor het stellen van een diagnose en/of het opmaken van een behandelplan.

Ons studiecentrum werd opgericht in 2014 met het oog op een breed, praktijkgericht en up-to-date cursusaanbod. Onze groepen blijven beperkt, zodat iedereen de kans krijgt om zelf aan de slag te gaan en vragen te stellen. We ontvangen je graag in een interactieve sfeer en gezellig kader met goede catering… Kortom ontspannend bijscholen.

Indien je meer informatie wenst over de up coming cursussen, kan je altijd contact opnemen met Eleen.

Cursussen